От Lisa Haney, 27 ноември 2017 г. Какво е ерозия на емайла

Симптомите могат да включват болки в кръста, слабост или болка в краката, а в тежки случаи загуба на контрол на червата или пикочния мехур.

Ако имате болка в шията след автомобилна катастрофа или други симптоми на нараняване на средната или долната част на гърба, като слабост или изтръпване, посетете Вашия лекар. Безопасността на автомобила е важна част от избягването на гръбначни наранявания. Внезапните и тежки сили, приложени към врата и гърба ви по време на автомобилна катастрофа, могат да причинят огромно натоварване на гръбначния стълб. Най -добрият начин да избегнете наранявания на гърба и гръбначния стълб е да шофирате безопасно и винаги да използвате предпазния колан.

Инцидентите с моторни превозни средства са основна причина за наранявания на гръбначния мозък, но можете да намалите риска, като използвате предпазния колан в комбинация с безопасността на автомобила, осигурена от въздушните възглавници.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в болките в гърба

Противовъзпалителната диета може да помогне за намаляване на болките в кръста

Нови изследвания показват, че това, което ядете, може да го направи повече или по -малко вероятно да имате болки в кръста.

От Беки Ъпъм, 22 февруари 2021 г.

Най -добрите домашни средства за болки в гърба: съвети от физиотерапевт

Опитайте тези експертни съвети за облекчаване на болките в кръста – и потенциално да ги задържите!

От Беки Ъпъм, 28 август 2020 г.

Рейки за болки в гърба: действа ли всъщност?

Тази древна японска лечебна практика може да бъде терапия без странични ефекти за подобряване на болките в гърба.

От Беки Ъпъм, 24 април 2020 г.

Безболезненото ръководство за избор и използване на раница

Неправилното използване на раница може да доведе до лоша стойка и хронична болка. Ето как да носите всичките си неща, без да пострадате.

От Сара Филдинг, 17 септември 2019 г.

Най -добрите матраци за болки в гърба

Имате нужда от поддържащ, но удобен матрак, за да спите добре през нощта – още повече, ако страдате от болки в гърба.

От Андреа Корнщайн, 18 юни 2018 г.

Правете и не правете упражнения за болки в кръста

До 16 ноември 2017 г.

Най -добрите столове за подкрепа на лумбалния гръб

До 14 ноември 2017 г.

Може ли смяната на позицията на съня да облекчи болките в гърба?

Изпробвайте тези експертни съвети, за да се успокоите за по -спокойна (и по -малко болезнена) нощ.

От Даяна Родригес, 20 декември 2016 г.

Какво е чувството да имаш гръбначна стеноза: бащина история

Възпитател на пациента във Феникс и новият татко се притесняват, че гръбначната стеноза ще го отстрани завинаги.

От Дениз Ман 9 декември 2016 г.

7 добавки, които помагат за болки в гърба

Някои добавки са доказано ефективни за облекчаване на болки в гърба, но други могат да бъдат просто хип или дори опасни.

От Микел Теобалд, 22 януари 2015 г. “

Зъбоболът може да е с малък размер – но може да причини колосална болка.

„Болката е начинът на тялото ви да ви каже да отидете на лекар“, казва Джон Додес, DDS, зъболекар в Forest Hills, N. Y., и автор на „Здрави зъби“. Ако имате силен или продължителен зъбобол или друго заболяване на устата, трябва да посетите вашия зъболекар, в случай че това е сериозен проблем със здравето на зъбите, който се нуждае от лечение.

Въпреки това, някои леки зъбобол и болки могат да бъдат лекувани у дома (или поне смекчени, докато чакате да видите вашия зъболекар). Следващия път, когато устата ви притеснява, опитайте тези домашни средства.

Лекарства за зъбобол от вашия кухненски шкаф

Вземете малко масло от карамфил. Маслото от карамфил е вековен домашен лек. Той действа благодарение на химическия евгенол, съдържащ се в маслото, който има анестезиращи и антибактериални свойства. За да го използвате при болки в зъбите, накиснете памучен тампон със смес от две до три капки карамфилово масло и ¼ чаена лъжичка зехтин. Поставете памучната топка в устата си близо до зъба, който боли, и отхапете, за да я задържите на място. Едно предупреждение: Не заспивайте с памучната топка все още в устата си. FDA вече не счита това лечение за достатъчно ефективно, за да го препоръча, въпреки че някои зъболекари все още смятат, че има ползи. Карамфиловото масло се предлага в аптеките и магазините за здравословни храни.

Изсипете капка кашлица. Капките или таблетките за кашлица обикновено съдържат малко количество анестетик (ментол, а понякога и бензокаин) – което означава, че те също могат да облекчат лека болка в зъбите. Поставете един или два в устата си и ги смучете (не дъвчете!). Друго решение? Нанесете парче от VapoRub на Vick от външната страна на бузата, където ви боли зъбът, след това поставете хартиена кърпа върху възглавницата си и легнете от тази страна.

Изплакнете го. Понякога коренът на вашия зъбобол е храна, която е уловена между зъбите ви. В този случай опитайте с конец, изплакнете с вода за уста или използвайте междузъбни четки (малки четки, оформени като коледни елхи, които работят между зъбите). Всъщност това домашно лекарство може да ви спести пътуване до зъболекарския кабинет – но ако храната постоянно се забива в зъбите ви, говорете с вашия зъболекар, защото може да има проблем с венците, който се нуждае от медицинска помощ.

Опитайте тези други кухненски скоби. Някои други домашни средства, които са доказали, че помагат при зъбобол, включват прилагане на торбичка с горещ чай директно върху зъба. Чаят съдържа танинова киселина, която намалява отока. Други решения: Резен краставица, поставен върху зъба, или памучна топка, напоена с ракия – алкохолът също има обезболяващи свойства. Някои хора също съобщават, че чесънът, лукът, спанакът, пшеничната трева или просто изплакване със солена вода облекчават болката в зъбите.

Домашни средства за лечение на други заболявания на устата

Гангрена възпалено? Използвайте тези извънборсови смеси. Афтите обикновено изчезват сами – но междувременно болката може да бъде мъчителна. Докато чакате да се излекува, може да откриете облекчение, като нанесете смес от половин водороден пероксид и половина вода върху раната с памучен тампон, след което следвайте с точка от Мляко от магнезия; можете да повтаряте това до четири пъти на ден. Друг домашен лек, който да опитате, е смес от равни части Мляко от магнезия и течен Бенадрил; внимателно размахвайте сместа около устата си за 60 секунди и след това я изплюйте.

Чувствителни зъби? Опитайте тази паста за зъби. Ако зъбът ви се чувства чувствителен към натиск или когато е изложен на горещи или студени температури, избелващата паста за зъби е не-не (може просто да направи вашите зъби по-чувствителни). Вместо това, опитайте това просто решение: Преминете към безпроблемна паста за зъби или помислете за закупуване на паста за зъби, направена специално за чувствителни зъби, казва д-р Додес. „В тях има химикали, които десенсибилизират зъба“, обяснява той. Ако чувствителността продължава, говорете с вашия зъболекар, който може да проучи причината.

Имате болка в челюстта? Яжте това. Докато не можете да си уговорите среща с вашия зъболекар, за да проверите болката в челюстта си – или докато изчакате да видите дали болката отшумява сама – преминете към диета с по -меки храни. „Не яжте големи, препълнени сандвичи или твърди гевреци“, казва Додес. „Дайте си пет или шест дни на диета с мека храна и вижте дали ще се подобри. Ако си усукал глезена, нямаше да бягаш с препятствия, нали? Ако боли, дайте му почивка. ”Само не забравяйте да се обадите на вашия зъболекар, ако болката в челюстта или зъбите не изчезне.

Имате подуване? Направете тези стъпки. Болката в устата понякога се причинява от подуване на меките тъкани в устата. Подуването трябва да бъде проверено от зъболекар, защото това може да бъде сериозен проблем със здравето на зъбите, казва Додес. Междувременно опитайте да вземете противовъзпалителни лекарства без рецепта, като ибупрофен (Advil или Motrin). „Все пак, ако изпитвате достатъчно болка, че имате нужда от хапче“, казва Додес, „по -добре отидете на лекар, защото зъбната болка има тенденция да се влошава и влошава. ”

Счупен зъб? Направете това възможно най -скоро. Ако счупите зъб, отидете на зъболекар възможно най-скоро-този перлено-бял проблем се нуждае от незабавна помощ. Ако откриете парче зъб, което се е отчупило, можете да го запазите у дома, като го поставите във вода или мляко – не го оставяйте например на плот и никога не го търкайте с почистващ препарат, казва Додес. Понякога зъболекарите могат да залепят зъба отново. „Поставяйки го в мляко, вие помагате да се поддържат клетките живи, така че те да растат отново, когато се прикрепят отново. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в денталното здраве

6 най -добри електрически четки за зъби за по -здрави зъби

С високотехнологични и удобни функции, електрическите четки за зъби улесняват по-доброто почистване. Разберете кой модел е за вас.

От Кейтлин Маккормак, 13 май 2018 г.

6 най -добри продукта за избелване на зъби

Ако искате усмивката ви да има този „перлено бял“ ефект, може да искате да потопите зъбите си в тези продукти за избелване на зъби.

От Кейтлин Маккормак, 6 май 2018 г.

Пиенето на алкохол увеличава бактериите, причиняващи болести в устата

Промените в устните микроби могат да доведат до заболяване на венците, сърдечни проблеми и рак, се казва в изследването.

От Дон Рауф, 24 април 2018 г.

Миете ли си зъбите твърде силно?

Ако имате чувствителни зъби, прекаленото миене или използването на неправилна четка може да влоши симптомите. Научете правилната техника за четкане. . .

От Лиза Хейни, 27 ноември 2017 г.

Какво е ерозия на емайла?

Ежедневните ви навици – от това, което ядете и пиете, до това как четкате – може да навредят на зъбите ви.

От Натали Джинджирич Макензи 14 ноември 2017 г.

10 зъбни мита, развенчани

Има много погрешни схващания за това какво е необходимо, мнение за nanovein за да поддържате зъбите си здрави. Отделен факт от измислицата.

От Натали Джинджирич Макензи 14 ноември 2017 г.

Искате домашни средства за почистване на фалшиви зъби?

До 14 ноември 2017 г.

Как да спрем стискането на зъби, за да защитим усмивката си

До 14 ноември 2017 г.

7 естествени средства за зъбобол

До 14 ноември 2017 г.

8 изненадващи храни, които вашият зъболекар няма да яде

От Маделин Р. Ван, MPHA, 14 август 2017 г. “

Мислите, че коктейл може да ви помогне по -добре да управлявате симптомите на фибромиалгия?

Не говорим за плодова напитка с череша и чадър. Много хора, които живеят с фибромиалгия, се кълнат в коктейла Myers, интензивна доза витамини и минерали, доставяна веднъж седмично интравенозно. И пациентите, и практикуващите съобщават, че тази инфузия – кръстена на д -р Джон Майърс, лекарят от Балтимор, който за първи път е експериментирал с витаминно -минерална смес от магнезий, калций, витамини от група В и витамин С – помага за облекчаване на болката от фибромиалгия и други симптоми, като дълбока умора.

Според изследователя на фибромиалгията Дейвид Кац, доктор по медицина, основател на Центъра за изследване на превенцията в университета Йейл в Дерби, Кон, около 12 000 души в Съединените щати се лекуват с коктейла Myers, а около четири от пет казват, че лечението помага за облекчаване на фибромиалгията симптоми. Лечението се счита за форма на допълваща и алтернативна медицина (CAM), а не традиционно лечение, което включва предписани лекарства. Въпреки това, хората често са склонни да изпробват нови подходи, тъй като животът с фибромиалгия често е предизвикателство и симптомите на фибромиалгия могат да бъдат толкова постоянни.

Коктейл Майерс 101

Коктейлът Myers съдържа разнообразни хранителни вещества:

5 милилитра (мл) магнезиев хлорид хексахидрат 3 мл калциев глюконат 1 мл хидроксокобаламин 1 мл пиридоксин хидрохлорид 1 мл декспантенол 1 мл В-комплекс (тиамин, рибофлавин, ниацинамид) витамини 5 мл витамин С

Тъй като някои хора могат да имат алергична реакция към тиамин, казва д -р Кац, неговата клиника прави кожен тест преди да приложи коктейла и изважда тиамин, ако има алергичен отговор.

Обикновено коктейлът се дава веднъж седмично. Katz препоръчва да го прилагате веднъж седмично в продължение на осем седмици, последвано от почивка, за да видите дали симптомите остават подобрени.

„Аз ръководя интегриращ медицински център от 2000 г., казва Кац.„ Ние сме специализирани в трудно лечимите. Имахме непропорционален брой хора със състояния като фибромиалгия. Бях разочарован от неспособността ни да ги направим по -добри. “Той насочи малко пилотно проучване, за да установи дали коктейлът на Майърс е толкова ефективен, колкото или повече от това, интравенозно плацебо лечение, дадено на хора, живеещи с фибромиалгия. Резултатите, публикувани в Journal of Alternative and Complementary Medicine, показват подобрение и в двете групи с малко по -добри резултати при тези, които са получили коктейла Майерс. Разликата в подобрението между тези в групата на коктейлите Майерс и тези, получаващи плацебо, обаче не е статистически значима. Кац признава, че като цяло ефектът на плацебо е известен силни и често стават по -изразени, тъй като интервенциите стават по -сложни -интравенозните плацебо са склонни да имат дори по -силен положителен ефект от плацебо хапчетата.

Тези резултати, единственият научен поглед върху ефектите на коктейла Myers, не са достатъчни, за да се каже категорично, че интравенозната инфузия подобрява симптомите на фибромиалгия. Кац обаче казва, че за хора, които го искат и които биха могли да се почувстват по -добре след това, няма известни странични ефекти, токсичност или недостатъци при изпробването.

Защо коктейлът Myers може да работи

„Ние не знаем какъв е механизмът на коктейла Майърс“, отбелязва Кац, който би искал да проучи направените терапии. Хиляди хора го използват и без повече информация, казва той, използването му остава неконтролиран експеримент. Независимо от това, Кац има няколко теории за това защо тя може да бъде ефективна при управлението на някои симптоми на фибромиалгия, като болка и умора:

Витамини от група В: „Витамините от група В са важни за нервните клетки“, отбелязва Кац, „и може да се окаже, че когато бързо натрупате витамини от група В, помагате за стабилизиране на нервната проводимост. ”Това може да е начинът, по който лечението помага за облекчаване на болката от фибромиалгия. Минерали: Кац обяснява, че болката, често описвана от хора с фибромиалгия, е подобна на болката, причинена от много строги упражнения, като спазми, които възникват, когато мускулите не получават достатъчно кислород и нивата на млечната киселина се повишават. Коктейлът Myers съдържа както магнезий, така и калций, което според Кац може да помогне на кръвоносните съдове да се разширят и да пренасят повече кислород, помагайки на мускулите да се отпуснат.

Въпреки липсата на яснота как работи коктейлът на Майърс, Кац казва, че „ние използваме рутинно Майърс-имаме пациенти, които се кълнат в него.“ Той също така препоръчва многостранен подход за лечение на фибромиалгия, включително:

Лекарства с рецепта. За хора, които ги искат и ги намират за ефективни, съществуват подходящи лечения. Аргинин. Кац препоръчва грам и половина два пъти дневно аргинин, аминокиселинен предшественик на азотен оксид, който помага за отварянето на кръвоносните съдове и може да насърчи подобрения кръвен поток. „Опитайте това в продължение на няколко седмици“, съветва той. Масаж. Масажът може да помогне както на мускулите, така и на нервите. „Намерете някой, който е добър в това, което прави, и може да регулира силата и интензивността, за да се справи с болезнеността“, казва Кац. Акупунктура. Доказано е, че този подход от източната медицина облекчава напрежението и болката. Психотерапия. Много хора с фибромиалгия имат разстройства на настроението, стрес и тревожност, възникващи заедно или поради фибромиалгия. Терапията може да бъде добра идея, отбелязва Кац. Спи. „Фибромиалгията има тенденция да саботира съня, а липсата на сън понижава праговете на болката“, обяснява Кац. Добра идея е да подобрите хигиената на съня, за да можете да си починете добре през нощта.

Фибромиалгията продължава да бъде мистериозно състояние и трябва да се направят много повече изследвания, казва Кац. Коктейлът Myers играе роля за някои хора, както и много други терапии -и, той посочва, “ако можете да подобрите използването на всяка от тях, нетният ефект може да бъде доста драматичен.”

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!